We kennen gember al lang als een specerij dat kan worden gebruikt bij het koken, maar de laatste jaren zijn we erachter gekomen hoe veel gezondheidsvoordelen gember ons kan bieden. Gember staat al lang bekend om zijn positieve effecten op het lichaam. Gember in de vorm van een shot is de laatste jaren erg populair geworden. Gember is een superfood dat bekend staat om zijn vele gezondheidsvoordelen. Een dosis gember is gunstig voor de gezondheid omdat het je weerstand verhoogt. 

1. Gember is goed voor het imuumsysteem 

Weet je dat gember je afweersysteem versterkt? Gember is goed te gebruiken als je een operatie voor de boeg hebt, naar een land gaat met verminderde hygiëne of een hoger risico op besmetting door bacteriën. Het versterken van je immuunsysteem kan een goede weerstand bevorderen. Een sterke weerstand helpt je om je lichaam te beschermentegen virussen en bacteriën.

2. Gember heeft een ontstekingsremmende en reinigende werking 

6-gingerol is de stof in gember die bekend staat als een zeer krachtige ontstekingsremmer. Gember wordt gebruikt bij diverse chronische ziektes die gepaard gaan met ontstekingen. Dankzij de antibacteriële eigenschappen kan gember helpen bij een blaasontsteking, keelpijn en andere problemen. Maar het kan ook spier- en gewrichtspijn verlichten.

3. Gember boost je spijsvertering 

Gember helpt de zuurgraad van maagsap te neutraliseren, zodat het verteringsproces beter verloopt. Gember kan ook symptomen zoals een opgeblazen gevoel en brandend maagzuur verlichten. Gingerol en Shogaol helpen je darmkanaal relaxen en helpt vorming van overtollig gas voorkomen of verdrijven.

4. Gember geeft je meer energie 

Gember bevat verschillende krachtige antioxidanten, waaronder shogaols en gingerol. Deze antioxidanten ondersteunen je lichaam. Ze helpen bijvoorbeeld de lichaamscellen om zichzelf te beschermen tegen schade en stress.

5. Gember werkt effectief tegen misselijkheid en zelfs tegen overgeven

Helpt misselijkheid te voorkomen of te voorkomen. Gember is vooral goed tegen misselijkheid. Daarom is gember zo populair bij zwangere vrouwen, mensen die aan wagenziekte lijden en atleten.

6. Gember verbetert de bloedcirculatie

Van gember wordt gezegd dat het je lichaam “opwarmt”. Dit is natuurlijk niet letterlijk. Wat er eigenlijk gebeurt, is dat gember je bloedsomloop stimuleert en je dus een warm gevoel krijgt. En het verbetert de bloedcirculatie in de handen en voeten. Een betere bloedcirculatie is ook de reden waarom gember zo goed is voor menstruatiekrampen en koliek. Drink dagelijks een paar kopjes heet gemberwater (kan citroen en Ceylon-kaneel toevoegen).