Een festival bezoeken is leuk, maar de kans dat je gehoorschade oploopt, is groot als je je oren niet goed beschermt. Het geluidsniveau is op een festival of bij een concert gemiddeld zo hoog, dat je binnen een kwartier al gehoorschade op zou kunnen lopen. Als je vaker naar een festival gaat is het wel zo slim om goede oordopjes festival herbruikbaar aan te schaffen om je gehoor goed te schermen. We gaan je vertellen waarom!

Waarom zijn oordoppen zo belangrijk

Nu het festivalseizoen weer is begonnen, is de kans groot dat je er al meerdere gepland hebt staan. Je wilt hier natuurlijk wel van kunnen genieten zonder je gehoor te beschadigen. Het probleem met gehoorschade is dat het in de meeste gevallen geleidelijk aan ontstaat. Elke keer als je met een ruis of piep in je oren thuis komt, loopt de schade aan je oren op. Dit wil je natuurlijk voorkomen, want als je gehoor eenmaal beschadigd is, zal dit niet meer beter worden. Mocht je hier al last van hebben, kun je een gehoortest gratis doen om te kijken of er schade is. Je kunt dus beter zuinig zijn op je oren. Draag daarom altijd goede oordoppen als je naar een festival gaat. Er zijn speciale oordoppen voor muziek, waardoor je wel op een veilige manier van de muziek kan genieten, maar je geen geluidskwaliteit hoeft in te leveren.

Oordopjes voor een festival

Gehoorschade ontstaat op het moment dat je te lang aan harde geluiden wordt blootgesteld. De trilhaartjes die in je oor zitten beschadigen dan. Dit is ook die piep in je oor die je kunt hebben na een festival. Vaak trekt dit wel bij, maar het kan op den duur blijvende schade veroorzaken. Zeker op een festival is de kans groot dat dit gebeurt. Wees je er dus ook echt bewust van hoe belangrijk oordoppen zijn. Vaak denken mensen dat ze geen gehoorbescherming nodig hebben, omdat ze niet zo vaak naar een festival gaan. Dit is onzin en ook dan is het zeker belangrijk dat je je oren goed beschermt. Zelfs dan kan er al makkelijk blijvende gehoorschade oplopen.

Voordeel van herbruikbare oordopjes

Er zijn verschillende soorten oordopjes die je kunt gebruiken voor een festival. Als je regelmatig naar een festival of concert gaat, heb je zeker een goed paar herbruikbare oordopjes nodig. Dit zijn oordopjes die het geluidsniveau naar een veilig niveau filteren, maar de muziek niet vervormen. Dit is natuurlijk het belangrijkste tijdens een festival. De muziekbeleving blijft optimaal en je kunt het ook nog gewoon verstaan als iemand tegen je praat. Herbruikbare oordopjes kun je ook makkelijk schoonmaken en worden vaak geleverd met een handig opbergdoosje zodat je ze niet kwijt raakt. Mocht je echt vaak naar een festival gaan, kan het ook een goed idee zijn om op maat gemaakte oordoppen te laten maken. Deze bieden het hoogste comfort en sluiten perfect aan op je oren. Zo weet je zeker dat je oren goed beschermd zijn en je nog lang van festivals kunt genieten.